Despre boala

ACASĂ · DESPRE BOALA

Luptăm împotriva leucemiei! Luptăm pentru o șansă la viață!

Leucemia limfoblastică acută cu celule B sau pe scurt, B-cell ALL, este un cancer de sânge și măduvă osoasă. Această boală înseamnă o multiplicare necontrolată a celulelor canceroase care invadează toate celulele sângelui: cele roșii , ducând la anemie, cele albe, ducând la scăderea imunității și cele responsabile de coagulare, ducând la sângerări necontrolate. Drept urmare, celulele sănătoase prezente în sânge dispar treptat și sunt înlocuite de celule anormale care, atunci când sunt eliberate din măduva osoasă, intră în sânge și prezintă primele simptome ale leucemiei.

Dacă boala nu este ținuta sub control și nu se face tratamentul complet timp de 3 ani, poate recidiva oricând , ducând chiar la deces. Lara trebuie să fie monitorizată constant, sunt necesare examinări medicale complexe constant: probe de sânge , probe din măduva spinării luate sub anestezie.

Aceste arată numărul exact de celule canceroase din organism și ne indică evoluția cancerului.

Un cateter special de chimioterapie a fost pus în pieptul Larei în timpul unei intervenții chirurgicale, un dispozitiv care este plasat complet sub piele, evitând astfel puncțiile frecvente și dureroase ale acului pentru ea. Acest lucru reduce durerea, frica și riscul toxic chimioterapic. Prin acest dispozitiv se poate administra tratamentul chimioterapic, steroizi și alte medicamente. Lara primește tratamente și acasă, nu doar la spital, dar ea este foarte cuminte , rezistă ca o eroină la toate procedurile și ia toate medicamentele, chiar dacă unele îi creează o stare de rău.

Lara este o fetiță de 5 anișori , cu origini sălăjene, care a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică cu celule B (cancer de sânge și măduvă) pentru care a început urgent un tratament cu chimioterapie, tratament pe care trebuie să îl urmeze 3 ani de zile pentru a se vindeca. Din păcate, costul spitalizărilor, al analizelor și al internărilor sunt mult prea mari pentru a le acoperi.

CONTACT

©️ Asociatia For Lara Lupta Impotriva Leucemiei si Cancerului
Preluarea conținutului paginii parțial sau integral este posibil doar cu permisiunea administratorilor.