2020 május 31, a diagnózis napja

Amiután a ház elcsendesedett, akkor sem igazán jöttek a szavak az utóbbi napokban…csak kavarogtak a fejemben a gondolatok s a szívemben a keserű-édes érzések…
Nehéz lenne pár szóban, pár mondatban összefoglalni mindazt, ami az elmúlt egy évben történt velünk…
Nem szeretem felidézni és még csak gondolni sem akarok arra a napra…
2020 május 31, a diagnózis napja. Leukémia. Pontosan egy éve annak, amikor egy világ omlott össze bennünk..
Ha tehetném egy szempillantás alatt, egyetlen mozdulattal kitörölném az életünkből az a napot, de sajnos nem tehetem..
Minden egyes nap azzal a tudattal kell kelnem, hogy a mi imádott kislányunk, aki még csak 6 éves lesz, szörnyű betegséggel küzd..
Küzd! -harcol és nem adja fel, akkor is megy előre ha nagyon nehéz. Ez a csupaszív, tündéri kislány mosollyal tűri a megpróbáltatásokat, s felnőteket tanít hitre, szeretetre, bátorságra és arra, hogy nincs lehetetlen. Engem is tanít…nővérét Mirát is, az egész családot.
Valamiért a Jóisten ezt az utat szánta neķünk. Tudomásul vettük és elfogadtuk s immár egy éve menetelünk előre, Larácskát támogatva a rák elleni harcban.
Az utunk nem volt zökkenőmentes mostanáig; a diagnózis megemésztése, a kórház/kezelés hatalmas költsége, a sok-sok kórházba vezető út, az álmatlan éjszakák, a kezelés, a kemó mellékhatásai, Lara testi leépülése, lelkiállapotának ingadozása, sírás/nevetés váltakozása, amikor újra tanultunk járni az első szteroidos kezelés után, a hajhullás, a hányós napok, az étvágytalansága, a csontfájdalmai, a gyakori fertőzések, az éjszakai száguldások az ügyeletre a láz miatt, az itthoni aggodalmak amíg nem lehettem mellette, a sok kemó, az altatások, a gyógyszer allergia, a vér és plazma pótlások, a sok vérvétel, folyamatos vizsgálatok s még sorolhatnám..mély nyomot hagyott bennünk, s Larácskában is. Sokan nem értik, nem látják és nem is tudják mi minden rejtőzik a jéghegy alatt, mi mindennel jár egy rákos beteg, egy leukémiás gyermek élete. Egyáltalán nem könnyű, sőt olykor baromi nehéz.
De eltelt 1 év, s bár hullámvasút az életünk, de haladunk előre a gyógyulás útján. Csak előre!
A vírus járvány még jobban nehezítette az utunkat, mai napig csak Tivadar kísérheti el Larát. A szigorú korházi szabályok miatt csak egy szülő lehet bent mellette, de ezt is ki kell bírnia az anyai szívnek.
A vegyes érzések mellett mégis a jelenünké a hála. Az együtt eltöltött napok minden egyes percéért, az apró örömökért, egy-egy jó vérképért, a kezelés sikeres előrehaladásáért. Hála a gyermekeinkért. A szívünk csordultig van tele hálával és szeretettel, Értetek. Köszönjük, hogy katonákként álltatok mellénk, Larácska mellé ebben a harcban, s fogjátok a kezecskéit a nem engeditek el. Tudjuk, hogy rátok is számtalan csapást mért ez az elmúlt egy év, a vírushelyzet, ennek ellenére is segítitek tovább küzdeni a mi kicsi kincsünket.
Ezúton szeretnénk szívből megköszönni szerető családunknak, hogy az elmúlt egy évben mindenben próbáltak segíteni, amiben csak tudtak.
Köszönjük a jótékonysági licitcsoportoknak, a kedves adminoknak, moderátoroknak, tagoknak, segítőknek, hogy Larácskát már kicsit magatokévá tudva, fáradhatatlanul, önzetlenül segítettétek/segítitek a gyűjtést. Az áldozatos munkátokat, a vásár szervezéseket, az alu-fém és kupak gyűjtést, az egyházi támogatásokat, a médiában megjelent cikkeket, a cégek és vállalkozók segítségeit, a jövedelem adótok százalékának felajánlását, a kézműves termék felajánlásokat, adományokat, a pénzbeli adományokat, a sok-sok bíztatást, a kedves üzeneteket, az imákat és azt, hogy vagytok nekünk. Hálát adunk a Jóistennek, hogy mindig rendel mellénk, tiszta szívű, értékes embereket, új segítőket is.
Ilyenkor elfogynak a szavak, a köszönöm szó ide nem elég, ennél sokkal többet érzünk, amit szavakban nem lehet kifejezni… Még egyszer szívből köszönjük!
De sajnos még nem dőlhetünk hátra még hosszú út áll előttünk, a mi kis harcos Larácakánk előtt, de hisszük, hogy együtt sikerülni fog.
Drága segítőink, drága nagy családunk, veletek együtt, reményekkel telve, a gyógyulásba vetett tejes hittel, a Jóisten segítségével megyünk előre, s harcolunk tovább a leukémia ellen míg el nem érjük a célt, Larácska gyógyulását!
Köszönjük, hogy velünk vagytok!
#együttLaráért

Lara egy 5 éves, romániai magyar származású kislány, akut B-sejtes limfoblasztos leukémiát (vér- és csontvelő rák) diagnosztizáltak nála, és sürgősen kemoterápiás kezelést kezdett, amelyet 3 évig kell követni. Sajnos a kórházi kezelések, a vizsgálatok és a kórházi utókezelések költségei túl magasak a fedezéshez. Oldalunk azért jött létre, hogy az ő felépülését támogassuk.

KAPCSOLAT

©️ Asociatia For Lara Lupta Impotriva Leucemiei si Cancerului
Az oldal tartalmának részben vagy egészben történő átvétele csak az adminisztrátorok engedélyével lehetséges.